Menü Bezárás

Díjak, sajtó

Az “Alakor kenyér” kategóriában díjat nyert a 2023-as Kenyérlelke Fesztiválon – II. helyezés

A “Baguette” kategóriában díjat nyert a 2023-as Kenyérlelke Fesztiválon – II. helyezés

A “Pék kedvence” fehér és félbarna kenyér kategóriában díjat nyert a 2022-es Kenyérlelke Fesztiválon – III. helyezés

A “Burgonyás kenyér” burgonyás kategóriában díjat nyert a 2021-es Kenyérlelke Fesztiválon – II. helyezés

A “Kendermagos-hagymamagos cipó” otthonsütő kategóriában díjat nyert a 2020-es Kenyérlelke Fesztiválon

Némi Kenyér – olvasom a feliratot már egy ideje egy kapu bejárata felett, amikor elmegyek mellette a villamossal. A kapu hol nyitva van, hol nem, nem tudom követni, még egy kissé bosszankodom is: miért nincs egy pékség állandóan nyitva? Hát azért, mert Virágh Kriszta péksége, a Némi Kenyér nem egy mindennapi hely, sőt a története tulajdonképpen mesébe illő.

Krisztát nem véletlenül sodorta az élet a pékmesterség felé, hanem teljesen tudatosan választotta ezt a szakmát negyvenéves korában, amikor karriert váltott. Egy tanfolyam elvégzése után cukrászként helyezkedett el a New York Kávéházban, itt azonban a covid miatt megszűnt a munkája. Ezzel párhuzamosan viszont megüresedett a házukban lévő alagsori helyiség, ahová Kriszta – covid ide vagy oda – pékséget álmodott. Olvass tovább  > > >

Hype&Hyper

A kovász maga az élet – Behind the scenes: Virágh Krisztina pék

Azt mondják, akit egyszer megérint a sülő kenyér illata vagy érzi a keze alatt dolgozó kovász és a liszt áldott találkozását, sosem szabadul tőle. Valahogy így volt ezzel Virágh Krisztina is, akinek korábban évtizedekig másfelé vitt az útja. Azonban egy nagy kanyarral megérkezett oda, ahol a kemence melege és a forró veknik ropogó héja semmihez sem fogható otthonosságot nyújtottak számára. Ez a Némi kenyér története. Olvass tovább  > > >

Magyar Konyha – április

Jártam a TV-ben!

A Spektrum Home Magazinban

Megjelent egy cikk rólam a Street Kitchen magazinban

„Mindig szerettem etetni az embereket” – Covid alatti karrierváltásból a környék egyik legjobb péksége lett a Némi Kenyér” Ovasd tovább >>>

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.